Ann Bal

Vrijdag 15 augustus 2014. Een dag om te onthouden. Om vrij te houden. Vrijdag 15 augustus 2014 is Dag van de Vlaamse Vis, een organisatie van Stad Brugge, VISGRO vzw, Coney Island vzw en het Feestcomité van Zeebrugge. Voorzitter van Coney Island, het ondernemende eilandgebied tussen de twee sluizen in Zeebrugge, is Ann Bal, General Manager Ibis Styles Zeebrugge. Ik was er tijdje terug te gast om een werkdag van Ann te portretteren. En weet je wat…bleek dat zij in vervlogen tijden, in tijden toen ik nog in de mijn zeer geliefde hotellerie werkzaam was, mijn stagiaire was. Isn’t that a thing 😉

 

ann bal (3)_edited

 

Ann Bal (42) studeerde hotelmanagement aan het KHBO, werkt in de hotellerie sinds 1994 en mag zich sinds de opening vorig jaar General Manager noemen van het gloednieuwe Ibis Styles Hotel in Zeebrugge.

“De hotellerie is mijn hobby én ik word ervoor betaald.”

06u45. Ontbijt met de zoon en ik begeef mij aan het woon-werkverkeer van Sint-Kruis naar Zeebrugge.

08u10. Eerste werk: controle van de cijfers. Bezetting, omzet, gemiddelde kamerprijs en ‘rev par’, revenu per available room.

08u40. Ik overloop het dutybook van de voorbije shift. Kamer 205 heeft een kapotte lamp. Voor de 212 is een taxi besteld.

09u00. Overlegmoment met de verantwoordelijke van de housekeeping en het ontbijt, en met de frontoffice manager. We bespreking een kortingsactie van 10% voor wie rechtstreeks bij ons boekt. Tussenin paar telefoons.

10u00. Mails….

11u00. Controle op de verdiepingen waar we vier fulltime kamersmeisjes aan het werk hebben. Even checken of het zwembad er proper bij ligt en de familiesuite klaar staat voor onze gasten vanavond.

12u00. Onze ontbijtverantwoordelijke bereidt elke middag een warme maaltijd voor ons team. We hebben goed gewerkt deze week. Een bezettingsgraad van 80%. Dit wordt gevierd met biefstuk/friet.

13u00. Boekhouding en personeelsadministratie.

14u00. De namiddag hou ik vrij voor afspraken buitenshuis, een salesmeeting met een bedrijf in de regio, een afspraak met de hoteleigenaar in Oostende, een Ibis Styles Brand Day in Louvain-la Neuve…

15u30. Tussenin telefoons…

18u00. Ik probeer op tijd te stoppen en vanavond gewoon ‘huismama’ te zijn. Andere avonden zijn ingepalmd met networking events voor vzw Kusthotels of de vzw Coney Island of om de lessen F&B Cost Control die ik doceer aan mijn vroegere KHBO voor te bereiden…

20u00. Ik kan het niet laten en overloop toch nog even de binnen gelopen inschrijvingen voor onze Cooking Island kookwedstrijd. Kook je ook mee? www.coney-island.be

 

Tekst&foto: Christel Bedert

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s