Jürgen de Witte

Prestigieus Europees label voor professioneel fotograaf uit Damme

 

Damme heeft een QEP onder de rangen. Jürgen de Witte, beroepsfotograaf aan de molen van Hoeke, werd in Rome met unanimiteit uitgeroepen tot Qualified European Photographer, een van de hoogste erkenningen voor professionele fotografen in Europa. Hij werd bekroond voor een bijzondere reeks portretten die opvallen door hun kracht en kwetsbaarheid. Tot de 12 geportretteerden behoren onder meer atlete Axelle Dauwens en zangeres Renée Sys.

 

Jürgen de Witte, dertig jaar en sinds 2009 beroepsfotograaf, creëerde de prijswinnende fotoserie ‘Belles en Brun’ met een bewuste boodschap: “De reeks moest naast de zachte bruine kleurtonen vooral een puurheid uitdragen. Hiermee wil ik natuurlijke uitstraling en vrouwelijkheid tonen zonder overdreven visagie of ontblote lichaamsdelen, en op een sfeervolle manier het charisma en karakter van elk meisje/elke vrouw naar voren brengen, onder meer met een uitgebalanceerde belichting en met een fotografie die ook mystiek opwerpt. Zo hoop ik beelden te hebben gecreëerd die mogen intrigeren en die in een beeldcultuur die vrouwen al te vaak objectiveert wil laten zien dat schoonheid mede gestuurd wordt door innerlijk evenwicht en kracht. Een boodschap die volgens ons nooit te weinig aandacht kan krijgen. De 12 geportretteerde meisjes en vrouwen werden geselecteerd op hun persoonlijkheid en uitstraling, en zetten die boodschap samen kracht bij.”

 

Jürgen geniet zichtbaar na. “We kregen het nieuws afgelopen weekend te horen uit Italië. De QEP-jureringen gaan tweemaal per jaar door, ditmaal was dat in Rome. Hiervoor diende ik een panel van 12 fotowerken aan de jury ter plaatse bezorgen via de Nationale Vereniging van Beroepsfotografen in ons land. Dat panel wordt scherp beoordeeld door een vijfkoppige internationale jury op een hele reeks punten, waaronder technisch kunnen, creativiteit, originaliteit, kwaliteit van de presentatie, enz. De selectie is diepgaand en zeer streng. De QEP is daarom een belangrijke onderscheiding. Ze wordt erkend in 29 Europese landen en overstijgt de nationale erkenningen.” Het Qualified European Photographer-label is een officiële erkenning van de Europese koepelfederatie voor beroepsfotografen, waar 50 000 beroepsfotografen bij aangesloten zijn. Het label wordt sinds 1999 halfjaarlijks door een internationale jury uitgereikt en erkent het uitmuntend professioneel kunnen van een fotograaf op Europees niveau. Tijdens de recentste jurering behaalde Jürgen als enige Belg het label, hij is daarmee de 35ste QEP-fotograaf in ons land.

QEP-JurgendeWitte-panel-overview

Jürgen de Witte runt een studio en fotogalerij aan de molen van Hoeke, nabij Damme. Hij is gespecialiseerd in portret-, bedrijfs- en natuurfotografie. Meer informatie op http://www.jurgendewitte.be

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s