Lieven Musschoot

 

lieven musschoot

De tentoonstelling ‘Horizon 8300: Bouwwonderen in Knokke-Heist’ werd vormgegeven door interieurarchitecten Lieven Musschoot en Cas Moor.

Hun visie:

Via een podium, die een rode leidraad is door de ganse tentoonstelling, komt men zo afzonderlijk ongedwongen tot de verschillende thema’s. De ganse opbouw heeft een architecturale doorzicht leidend naar het vintage theater waar film over de architecten versus bouwheer zich zal afspelen.

De kleuren en materialen zijn een bewuste keuze, wit/zwart zijn perfecte kleuren om de ganse tentoonstelling van plannen / foto’s/maquettes tot zijn recht te laten komen.

De tegels, welke in 4 verschillende zwarte tonen zijn , zijn uiteindelijk een knipoog naar mijn werk als interieurarchitect.

“You don’t know where one man’s Inspiration ends and the other’s creativity starts” Lieven Musschoot

 

Lieven Musschoot (°1968) studeerde af als interieurarchitect aan de Hogeschool Sint Lucas te Gent. In 2009 richtte hij zijn eigen studiebureau op voor productdesign en interieurontwikkeling. Ondertussen heeft hij al een intensief en opmerkelijk traject afgelegd. Gestart met het inrichten van commerciële panden werd hij plots opgemerkt door sterrenchef Sergio Herman. Lieven Musschoots talent werd het hoofdingrediënt van zijn Bar en Resto Pure C, eeen project dat beide heren een Concept Restaurant-, een Best Interior Design- en een Best Meubeldesign –nominatie opleverde. Verder behaalde Musschoot ook een nominatie voor Best commercieel gebouw (Xantippe Kappers) en voor de German Design Award 2012 (Modular Lighting). Twee jaar terug mocht hij op applaus rekenen bij de ontvangst van de Concept Restaurant Award voor het eethuis Tête Pressée. Zijn vroegere horeca-ervaring zorgt er voor dat niet alleen de sfeer goed zit, maar dat de ruimte ook functioneel is. Een belangrijke troef.

Hij stapte pas enkele jaren geleden in het vak maar de belangstelling groeide zo snel dat er hem nog een lang en interessant parcours wacht. Lieven Musschoot is zo in België uitgegroeid tot één van de belangrijkste spelers geworden op het vlak van Restaurant Designs.In 2013 heeft Lieven Musschoot de exclusieve Red Dot design award gewonnen met een armatuur “skyline” voor de Belgische fabrikant “Dark” en is awardwinner voor Best restaurant design 2013 met cuines33 ,en met Baar Gent voor Best Nightlife design 2013.In 2014 is hij voor de tweede maal genomineerd voor de German design award voor the Skyline ,label “dark”.

Voor “san Pellegrino”welke Musschoot en Cas Moor uitverkoren is met drie andere Belgische designers waaronder “Elvis Pompilio”,”Charles Kaisen” en “Daniel Ost” een installatie plaatsen in pakhuis Gent als zijnde “Table du monde”

Cas Moor en Lieven Musschoot vormen sinds kort een ontwerpteam welke al opdrachten hebben opgebracht voor “Dark”- “Per/use” – “Zumi” –“Louis Brillen”—“Trizo”-“wild spirit”

Life is going on !!

Tentoonstelling: HORIZON 8300 – Bouwwonderen in Knokke-Heist

ZO 19 OKTOBER – ZO 11 JANUARI / 10 – 19 uur CC Scharpoord

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s