Cilou Annys

Cilou 1

 

Ook de Brugse presentatrice en miss en model Cilou Annys ontsnapte deze week niet aan de ice bucket challenge die tot doel heeft de vreselijke ziekte ALS onder de aandacht te brengen. Heel vele wateremmers hebben we allemaal al op Facebook zien verschijnen dus missie geslaagd kunnen we wel zeggen. Waarom ik deze hier dan deel? Omdat ik het genoegen heb gehad haar tijdje geleden te mogen interviewen. En omdat ik haar een fijne, mooie, hardwerkende madame vind die hier best wel de aandacht verdient.

 

***************************************************************

 

Een portret geschreven februari 2013:

Cilou Annys

 

“Ik ken het onderscheid tussen goed en slecht.”

 

BRUGGE – “Wat ben jij schattig,” roep ik uit als Cilou Annys onze plaats van afspraak binnen wandelt. Ik doel op haar mopshondje uiteraard dat vrolijk het kantoor binnen trippelt, recht baasje Désiré tegemoet.

 

Cilou is net terug van Parijs – een onverwachte fotoshoot had onze vorige afspraak verzet – en ze staat op punt om naar Thailand te vertrekken, een volgende sessie voor een Frans magazine tegemoet. “Het is mijn zevende jaar als model,” vertelt Cilou. “Ik heb geleerd altijd goed voorbereid naar een fotoshoot te vertrekken. Je moet op een shoot niet aankomen zonder huidkleurige lingerie. Dat is niet professioneel. Of zoals sommige meisjes boos worden omdat je ‘de look’ niet vindt of je niet comfortabel voelt voor de camera. Ik ben al in een ander stadium beland. Ik heb leren overweg te kunnen met de camera en expressie te tonen. Een fotoshoot is als acteren zonder woorden. Dat vraagt een aantal jaar oefening.”

 

“Van alle opdrachten doe ik fotoshoots het liefst. Je werkt een hele dag samen met een team aan een project en elke opdracht is heel verschillend. Een lookbook dat verschillende looks toont van eenzelfde collectie, bijvoorbeeld is vaak een goede dag werk. Een coverfoto maken is dan weer iets helemaal anders. Daarvoor wordt er veel meer geposeerd en moet er meer geacteerd worden. Wachten is sowieso een onderdeel van de dag. De ochtend van een fotoshoot begint altijd vroeg, met anderhalf uur make-up en haarstyling. Terwijl kan ik wat gsm’en en facebook kijken. Daarna sta ik niet meer stil. Dan is het constant kleren aan, kleren af, een lunchbreak tussenin en weer doordoen.”

 

De combinatie tussen de privé en werken als model en miss is niet altijd makkelijk, vertelt Cilou. “Op zich lukt het nog. We hebben allebei een drukke job maar we proberen wel tijd vrij te maken voor elkaar, thuis vooral, gezellig samen met elkaar of met vrienden. Gaan feesten met de vrienden, dan doen we niet. Dat gaat niet als bekend gezicht. Als één iemand een foto van mij neemt terwijl ik een gek gezicht trek en deze op facebook zet, kan ik daar niets aan doen.” Gezond jaloers noemt ze de attitude van haar partner en van zichzelf. “Ik kan me inbeelden dat een man het niet zo leuk vindt als zijn vrouw in lingerie poseert, maar dat is mijn job en sowieso probeer ik nu babe-achtige opdrachten te vermijden. Tijdens mijn missjaar heb ik dat wel gedaan en ik heb er zeker niets tegen maar deze periode is voor mij voorbij. Een fotoshoot voor juwelen of een horlogemerk komt niet geloofwaardig over als je net de week ervoor in bikini hebt geposeerd.” Cilou Annys werd door de Brugse internationaal gerenommeerde kapper William De Ridder ontdekt. “Hij had haarsnit modellen nodig. Ik heb dus allerlei zeer asymmetrische haarsnitten gehad,” lacht Cilou, “en veel kleurtjes! Dank zij William deed ik mijn eerste ervaring als fotomodel op. Heel onwennig was ik toen maar ik vond het wel leuk. Via hem deed ik een casting voor Nicky Vankets en zo ben ik geleidelijk in de modellenwereld gerold. Mijn moeder was van in het begin super enthousiast. Mijn vader integendeel…Hij was bang voor de rare types. Toen ik in het begin eens googlede schrok ik ook van het aantal modellenagentschappen in België. Er zitten toch wel een paar fouten mensen tussen maar hoe langer je er in zit hoe meer je weet welke richting goed is en welke goed om te negeren. Ik kan zeggen dat ik ondertussen heel goed het onderscheid kan maken tussen een goed en een slecht agentschap.” Cilou combineerde de start van haar modellenleven met haar opleiding secundair onderwijs. “Ik was model op woensdagnamiddag en tijdens de weekends en af en toe durfde ik eens een dagje spijbelen.” Na de middelbare school werd ze plots Miss België. “Dat was een goede leerschool.” Tot slot…vragen we Cilou Annys toch naar haar gewicht. Je kan geen gesprek met een model voeren zonder toch eventjes het gegeven eten aan te kaarten, niet? “Het is lang geleden dat ik me nog gewogen hebt,” zegt Cilou, 1m79 mooi. “Ik denk dat ik rond de 55 kg weeg. Het lijkt misschien weinig maar ik vind dat ik er gezond uit zie. Ik heb mezelf nog nooit uitgehongerd zoals sommige catwalk modellen in Milaan waar de norm helaas zeer mager is. Ik heb altijd al drie maaltijden per dag gegeten én ik eet ook graag eens een dessertje.” Gelukkig!

 

**********************************************************************************************

 

Geboren en getogen in Brugge is ze Cilou Annys. Tot voor kort woonde ze ook in het Brugse, en nu nog altijd een beetje, zegt ze, want Loppem is wel heel erg dicht in de buurt van Brugge, maar ietsje rustiger en met de autosnelweg dichtbij ook ietsje praktischer dan Brugge centrum. Je ziet Cilou, als ze al in België is, wel nog vaak in de Brugse shoppingstraten flaneren. Op bezoek bij mama of bij de zus die er nog woont. Of ze plukt haar partner Désiré Steevens uit zijn vastgoedkantoor Eigen Dôme en neemt hem mee voor een lunch in Eetcafé De Republiek van papa Patrick Annys. Wie weet gaat ze na haar shopping namiddag wel met een paar nieuwe schoenen terug naar huis want als we Désiré mogen geloven, voldoet Cilou met haar schoenenpassie aan hét cliché der clichés: “Cilou en schoenen, het is een ramp.” Cilou ging na haar opleiding in de Middenschool naar het Atheneum in Brugge en daarna naar de Jozefienen in de Brugse binnenstad. “Het was een leuke periode,” zegt ze. “Vroeger droegen ze er een uniform maar ik heb het laatste jaar van de uniformen net gemist.” In een uniform zullen we Cilou vandaag niet (meer) te zien krijgen. Haar kledingstijl omschrijft ze als ‘out of the ordinairy’, ‘speciaal’, maar ook ‘vrouwelijk’ en ‘heel kleurrijk’. Rue Nord in centrum Brugge mag dan wel ietsje duurder zijn, Cilou vindt er altijd wel iets naar haar smaak, net zoals bij Machteld in Zedelgem. Minstens zo’n twee keer per maand springt ze binnen in kapsalon William De Ridder, de kapper die haar op haar vijftiende ontdekte en introduceerde bij Nicky Vankets waarna de bal voor Cilou Annys aan het rollen ging. Cilou Annys, donkerbruin haar, bruine ogen en 179 cm puur stijl, sympathie en professionaliteit noemt als haar favoriete Brugse plaatsje het sfeervolle Begijnhof.

 

********************************************************************************************

 

Cilou Annys werd geboren in Brugge op 20 maart 1991. Op 10 januari 2010 werd ze in het Casino van Knokke verkozen tot Miss België. Eerder daarvoor – op 20 september 2009 – was ze tot Miss West-Vlaanderen gekroond. Cilou was daarmee pas de vierde Miss België sinds 1968 uit de provincie West-Vlaanderen. Haar deelname aan Miss Universe leverde Cilou een mooie veertiende plaats op. Cilou Annys werkt als model sinds haar vijftiende. Ondanks haar modelcarrière wist ze netjes haar secundaire studies af te werken. Vandaag reist Cilou Annys de wereld rond, van catwalk naar fotoshoot, van actes de présence naar presentatiewerk op special events. De combinatie van Miss en Model zorgt voor een stevig gevulde agenda maar toch maakt ze op een uitzonderlijk koude maandagmorgen tijd graag tijd voor een warme babbel, in Brugge, haar thuis.

*******************

Cilou werd sinds publicatie van bovenstaand portret ondertussen ook presentatrice van het Missitems Tv Magazine.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertenties

One thought on “Cilou Annys

  1. Pingback: Aftellen naar Eccentric 2015 | christel 'de kriebel' bedert

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s